Visie

Het LAC is een onafhankelijke stichting, met als doelstelling bedrijven te ondersteunen met vraagstukken aangaande geautomatiseerde lasprocessen en laserlassen. We helpen bij de zoektocht naar de productieprocessen die het beste bij onze klanten passen. Daarbij focussen we op de verbinding tussen mens & techniek, tussen de werkvloer en zaken doen, tussen bedrijfsleider en medewerker op de werkvloer.

Een integrale procesintegratie staat bij ons centraal. Dat betekent voor ons dat bijvoorbeeld een lasrobot alleen een geschikte investering is als het hele bedrijf daar klaar voor is.

Wij zijn uw partner in de ontwikkeling van uw bedrijf. Onze gereedschappen zijn onze kennis, inzichten en ervaring. Daarmee maken we u tevreden.

Ons werk

Als u onze site doorleest zal het u opvallen dat de verschillende onderwerpen vaak in elkaar overlopen. Bijvoorbeeld ‘Advies en Cursussen’ en ‘Lasautomatisering en Robotlassen’ zijn vaak moeilijk van elkaar te scheiden.
Het LAC levert maatwerk. Op onze website benoemen we verschillende afgekaderde mogelijkheden; in de praktijk vormen wij onze werkzaamheden naar de behoefte van de klant.Integrale samenwerking NIL – LAC

Het LAC werkt op verschillende manieren samen met het NIL: het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Zowel het LAC als het NIL hebben als missie de Nederlandse industrie van kennis te voorzien en te helpen deze toe te passen. Dankzij deze samenwerking beschikt het NIL over een gerobotiseerd applicatiecentrum. Aan de andere kant kan het LAC gebruik maken van kennis aangaande MIG/MAG, TIG en aanverwante lasprocessen. Op deze manier is een waardevolle samenwerking tot stand gekomen die een unieke meerwaarde vertegenwoordigd voor de Nederlandse industrie.

Logo NIL


 Ons team

Het team van het LAC bestaat uit de volgende personen:

Ard Hofmeijer

Ard Hofmeijer

Operationeel manager

Ard Hofmeijer heeft als oprichter van Flexweld uitgebreide ervaring opgedaan met laserlassen en is jarenlang bestuurslid van het Nederlands Instituut voor Lastechniek geweest. Sinds maart 2014 is hij actief als operationeel manager bij het LAC waar hij zijn uitgebreide kennis op het gebied van Laserlassen en Robotisering in kan zetten.

Telefoon: 06-20596603
Email: hofmeijer@lac-online.nl

Gido Lagro

Gido Lagro

Projectleider

Gido Lagro heeft Werktuigbouwkunde-Integrated Product Development gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Gedurende zijn studie heeft hij onderzoek gedaan naar het lasermicrocladden en is hierna in dienst gekomen bij het LAC op het gebied van laser materiaalbewerking en robotica.

Telefoon: 06-25432315
Email: lagro@lac-online.nl

Jaap Michorius

Jaap Michorius

Engineer

Jaap Michorius is in 2014 afgestudeerd  als werktuigbouwkundige aan Saxion Hogescholen te Enschede en heeft tijdens zijn afstuderen onderzoek gedaan naar het laserlassen van composietmaterialen. Vanuit dit onderzoek is hij sinds zijn afstuderen bij het  LAC in dienst gekomen.

Telefoon: 06-13342428
Email: michorius@lac-online.nl

Frank Ploegman

Frank Ploegman

Projectleider

Frank Ploegman is in 2006 afgestudeerd op de Universiteit Twente op het gebied van microbewerking met lasers. Sinds 2005 is hij in dienst bij het Laser Applicatie Centrum als onderzoeker, projectleider en docent. Inmiddels heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van alle materiaalbewerkingen met laser, specifiek het laserlassen. Ook heeft hij veel ervaring met aanverwante onderwerpen zoals het ontwerp van lasmallen, robottechniek, machine-ontwerp, laserbronnen, etc.

Telefoon: 06-13342436
Email: ploegman@lac-online.nl

Thijs Weggemans

Thijs Weggemans

Stagiair

Thijs Weggemans heeft een Bachelor in Advanced Technology en is nu zijn master Management of Product Development aan het afronden bij het LAC. Voor zijn afstudeeropdracht houdt Thijs zich bezig met Smart Welding Factory.

Telefoon: 06-13683692
Email: weggemans@lac-online.nl

Jeroen Wevers

Jeroen Wevers

Projectleider

Jeroen Wevers heeft ruime ervaring op het gebied van innovatie, zowel op gebied van product- als procesinnovatie, maar daarnaast ook met veranderingstrajecten in organisaties. Jeroen zal als projectleider vorm gaan geven aan diverse onderwerpen die spelen bij onze opdrachtgevers.

Telefoon: 06 – 13 34 24 53
Email: wevers@lac-online.nl

 

Bestuur

De volgende mensen zitten in het bestuur van het LAC:

Naam Functie Andere functies
Rard Metz Voorzitter Regiosecretaris District Oost | Koninklijke Metaalunie
Bert Huis in ‘t Veld Bestuurslid Professor vakgroep Werktuigbouwkundige Automatisering | Universiteit Twente
Piet Mosterd Bestuurslid Directeur | AWL-Techniek

 

Verzendadres

Laser Applicatie Centrum
Drienerlolaan 5 (Horst Z230)
7522 NB Enschede

Bezoekadres

Ons kantoor bevindt zich op kamer Z230 van gebouw ‘Horst’ op het campusterrein van de Universiteit Twente. Een plattegrond van het terrein van de Universiteit Twente, kunt u hier downloaden in PDF formaat. Parkeren kan het best op parkeerplaats P2, dan verder lopen naar de Horst toren (gebouw nummer 20 op de plattegrond).

Telefoon/e-mail

T: 053-4892072
info@lac-online.nl

 

Financiële administratie

Paul Steijn T: 088-0187030 A: Boerhaavelaan 40 2713 HX Zoetermeer

Bank

ING 65.43.98.208 T.a.v. Laser Applicatie Centrum, Enschede IBAN: NL05 INGB 0654 3982 08 BIC: INGBNL2A

Overige informatie

BTW-nummer: NL.8130.73.509.B01 KvK nummer: 30191663