Hoogwaardige productie

Laat uw hoogwaardige producten snel en gegarandeerd goed laserlassen door ervaren vakmensen

Het merendeel van onze klanten laat bij ons kleine series of enkelstuks (b.v. prototypes) hoogwaardige producten laserlassen, waarbij de laserbewerking veel waarde toevoegt. Deze projecten kenmerken zich bijvoorbeeld doordat het materiaal moeilijk te bewerken is, het werk erg nauwkeurig moet, de programmering van de robot erg gecompliceerd is, of omdat de geometrie ingewikkeld is. Het kan ook zijn dat het om hele grote, zware of waardevolle producten gaat, of dat faciliteiten noodzakelijk zijn die ergens anders niet beschikbaar zijn.

Werkcel laserlassen en lasercladden

Samen met de Universiteit Twente en M2i heeft het LAC een veelzijdige werkcel ingericht voor het laserlassen (ook hybride laserlassen en laserlassen met draadtoevoer) en -cladden. De grote cel is voorzien van o.a. een nauwkeurige geavanceerde knikarmrobot inclusief manipulator.

Wij hebben onder andere ervaring met het laserlassen van RVS (ook duplex RVS), aluminium, staal met verhoogde koolstofequivalent (b.v. gereedschapsstaal), (verzinkt) staal, inconel.

Waarom zou u uw producten door het LAC laten laserlassen?

  • Door onder andere onze uitstekende beheersing van alle aspecten van de techniek en onze wendbare organisatie met korte lijnen, zijn wij in staat zeer snel te leveren.
  • Bij ons weet u zeker dat u hoogst mogelijke kwaliteit ontvangt.
  • Bij ons loopt u weinig risico. Wij werken bijvoorbeeld geregeld met resultaatverplichtingen waarbij u geen kosten hoeft te betalen als u niet de resultaten ontvangt die van tevoren overeen gekomen zijn.
  • Goede faciliteiten zijn een belangrijke voorwaarde voor een goed en reproduceerbaar resultaat. Het LAC heeft deze faciliteiten tot haar beschikking, waaronder een hoogvermogen laserbron, een zeer moderne en nauwkeurige knikarmrobot inclusief manipulator, een moderne en grote lasercel voorzien van mogelijkheid voor het laserlassen met draadtoevoer en voor het laser hybride lassen, een grote verzameling hulpgereedschappen zoals speciale beschermgasnozzles en klemhulpmiddelen, etc. Ook op het gebied van materiaalkundig onderzoek hebben wij allerlei faciliteiten tot onze beschikking.
  • De experts van het LAC hebben uitstekende theoretische kennis én jarenlange praktijkervaring bij het uitvoeren van gecompliceerde projecten op het gebied van laser materiaalbewerking.
  • Wij kunnen de bewerking van uw product vastleggen in een nauwgezette productiehandleiding. Hierdoor kunt u er zeker van kunt zijn dat uw product steeds exact hetzelfde gefabriceerd wordt.
  • Het LAC ondersteunt u niet alleen met de fabricage van uw producten, maar ook met het optimale ontwerp (design for laser manufacturing) ervan en het ontwerp van de lasmal. (Deze dienstverlening bieden wij overigens ook apart aan, zie onze pagina over advies.)
  • Het LAC heeft een uitgebreid netwerk van specialisten op diverse gebieden die wij kunnen inschakelen om gezamenlijk uw uitdaging zo goed, snel en goedkoop mogelijk op te lossen.
  • Wij zijn gespecialiseerd in complexe projecten die anderen niet kunnen of durven aannemen.

De vooruitstrevende projecten waarbij het LAC betrokken is gaan vaak gepaard met een geheimhoudingsovereenkomst. Hierdoor kunnen wij helaas zeer beperkt publiceren welke projecten wij uitgevoerd hebben. Op de pagina toepassingen vindt u enkele producten die niet onder geheimhouding vallen.

Vele bedrijven hebben de neiging alle bewerkingen in huis te willen doen, terwijl het juist heel gunstig voor u kan zijn om laserlaswerk uit te besteden. Laserlassen vereist namelijk een relatief hoge initiële investering en ook relatief veel tijd, kennis en ervaring: er moet een laserbewerkingsmachine geselecteerd en aangeschaft worden, financiering moet geregeld worden, geschikt personeel moet gevonden en opgeleid worden, parameters moeten uitgezocht worden, de robot moet geprogrammeerd worden, eventuele storingen moeten verholpen worden, enzovoort.

Wanneer u het laserlassen uitbesteedt aan een specialist hoeft u zich over dit alles geen zorgen over te maken. U heeft dan veel sneller resultaat met veel minder risico, een veel kleinere investering, en u kunt zich blijven concentreren op uw core business. Zo kunt u een aanzienlijke voordeel krijgen boven uw concurrent die wel het hele traject doorloopt om zelf te gaan laserlassen of op de ouderwetse suboptimale manier blijft produceren.

Voor de duidelijkheid: Wij beweren absoluut niet dat het nooit goed is om zelf te gaan laserlassen, integendeel. In bepaalde gevallen kan het een uitstekende beslissing voor uw bedrijf zijn en in dat geval ondersteunen wij u graag met advies en onderzoek. Maar in bepaalde gevallen is het beter om de bewerking uit te besteden. U doet zichzelf een groot plezier door zichzelf af te vragen welke situatie in uw geval van toepassing is.

Het LAC heeft onder andere geleverd aan de volgende industrieën: halfgeleider (semicon), voedingsmiddelen, defensie, offshore, energie-opwekking, machinebouw, en automobiel industrie.

Wilt u ook onze hoogwaardige dienstverlening ervaren, neemt u dan contact met ons op.

Hoogwaardige productie doen wij in principe alleen op het gebied van laserlassen. Het LAC niet de ideale toeleverancier wanneer u een grotere series producten wilt laten maken, een product heeft waar het laserlassen relatief eenvoudig is of waar een andere laserbewerking dan laserlassen gevraagd worden. In dat geval kunnen wij u helpen een andere toeleverancier te vinden.