Wie zijn wij?

Ons team

Het team van het LAC bestaat uit de volgende personen:

Pasfoto Ard Hofmeijer

Ard Hofmeijer

Functie: Operationeel Manager
Ard Hofmeijer heeft als oprichter van Flexweld uitgebreide ervaring opgedaan met laserlassen en is jarenlang bestuurslid van het Nederlands Instituut voor lastechniek geweest. Sinds maart 2014 is hij actief als operationeel manager bij het Laser Applicatie Centrum waar hij zijn uitgebreide kennis op het gebied van Laserlassen en Robotisering in kan zetten.

Telefoon: 06-20596603
Email: hofmeijer@lac-online.nl
Logo LinkedIn

Pasfoto Frank Ploegman

ir. Frank Ploegman

Functie: Hoofd techniek
Frank Ploegman is in 2006 afgestudeerd op de Universiteit Twente op het gebied van microbewerking met lasers. Sinds 2005 is hij in dienst bij het Laser Applicatie Centrum als onderzoeker, projectleider en docent. Inmiddels heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van alle materiaalbewerkingen met laser, specifiek het laserlassen. Ook heeft hij kennis van en ervaring met aanverwante onderwerpen als bijvoorbeeld het ontwerp van lasmallen, robottechniek, machine-ontwerp, laserbronnen, etc.

Frank geeft al enkele jaren college aan derdejaars studenten van de Universiteit Twente over optimaal productontwerp voor productie met behulp van laserstraling. Over dit onderwerp heeft hij in 2004 een website gemaakt.

Telefoon: 06-13342436
Email: ploegman@lac-online.nl
Logo LinkedIn

Pasfoto Wilco Tax

ing. Wilco Tax

Functie: Onderzoeker
Wilco Tax heeft Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Technische Hogeschool in Rijswijk (huidige naam: De Haagse Hogeschool, met als afstudeer richting Fotonica. In 2001 heeft Wilco een afstudeeropdracht gericht op lasermicrobewerking bij het Laserzentrum der Fachhochschule Münster. De afgelopen jaren is Wilco bezig geweest als lasertechnicus aan de universiteit in Delft.

Telefoon: 06-13342428
Email: tax@lac-online.nl

Logo LinkedIn

Pasfoto Gido Lagro

ing. Gido Lagro

Functie: Technisch Adviseur
Gido Lagro heeft Werktuigbouwkunde-Integrated Product Development gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Gedurende zijn studie heeft hij onderzoek gedaan naar het lasermicrocladden en is hierna in dienst gekomen bij het Laser Applicatie Centrum als technisch adviseur op het gebied van laser materiaalbewerking.

Telefoon: 06-13342432
Email: lagro@lac-online.nl
Logo LinkedIn

Pasfoto Paul Hartgers

ir. Paul Hartgers

Functie: Consultant
Paul Hartgers heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de universiteit Twente, afstudeerrichting materiaalkunde. Na enige tijd als materiaalkundige en als projectengineer gewerkt te hebben, is hij al lange tijd als technologie-adviseur aan de Metaalunie(PKM) verbonden. Vanuit die functie is hij al vanaf het begin bij het LAC betrokken en heeft dit jarenlang als directeur geleid. Momenteel is hij aangesteld als consultant op het gebied van laserveiligheid en en certificering.

Telefoon: 06-55188639
Email: info@lac-online.nl
Logo LinkedIn

Bestuur

De volgende mensen zitten in het bestuur van het LAC:

Naam Functie Andere functies
Ing. Henk Zandvliet Voorzitter Algemeen Directeur NIL